Explore

creative-2

Știai că 60% din meseriile pe care le vor avea copiii noștri nu s-au inventat încă?

În acest context, gândirea creativă devine o resursă esențială de care ei vor avea nevoie pentru a gestiona în beneficiul lor schimbarea și neprevăzutul.

Creativitatea a încetat de mult să fie apanajul artiștilor și a devenit calitatea care face diferența dintre succes și mediocritate  pentru ingineri, cercetători, medici, în general pentru angajați și antreprenori din toate domeniile de activitate.

În școală, copiii învața sa înțeleagă enunțuri, să urmărească sau să creeze un argument logic, să găsească răspunsul eliminând căile incorecte și concentrându-se pe cea corectă. Gândirea creativă propune un alt tip de abordare, de explorare a ideilor, generare de posibilități, identificare a mai multor răspunsuri corecte în locul unuia singur. Este o abordare care rezolvă probleme și naște oportunități acolo unde, altfel, vedem doar limitări și bariere.

Copiii sunt în mod natural curioși, adună informații folosind toate simțurile și fac asocieri surprinzătoare. Cultivate și ghidate cu grijă, ele se pot transforma în obișnuința, atât de căutată, de a privi lucrurile ”out of the box” adică de a conceptualiza problemele într-o manieră diferită, în afara tiparului clasic, de a căuta soluții în loc de vinovați sau scuze, de a privi lucrurile din mai multe perspective, de a fi proactivi, creând șanse și strategii în contexte limitative.

Îți propun să oferi copilului tău o oră pe săptămână în care să exploreze gandirea creativă, să-și antreneze imaginația și spiritul iscoditor prin joc, investigație și creație.

Detalii și înscrieri la:

Telefon 0723366270 sau Mail: pivariu@yahoo.com