Fun ”Activities around the house”

Tocmai am incheiat modulul ”Activities around the house” la Fun English hours” așa că m -am gândit să vă împărtășesc câteva din activitățile cu ajutorul cărora am parcurs voioși drumul de la joc la învățare.

Crazy house

Cu scop de recapitulare a elementelor de vocabular din modulul House and Furniture, am meșterit căsuțe, ale căror camere au fost mobilate cât se poate de amestecat. Copiii s-au distrat de minune plasând baia în mijlocul sufrageriei, patul în bucătărie sau ușile pe tavan, și și-au prezentat entuziaști capodoperele în fața colegilor, repetând fără ca măcar să bage de seamă cuvintele învățate în modulul anterior.

Silly sentences

3 cuburi, transformate în zaruri pe care am lipit: numele camerelor, obiecte din casă și câte o activitate. Copiii au dat pe rând cu zarul și s-au întrecut în formularea de propoziții haioase, corecte gramatical, dar fără logică. A fost una din cele mai amuzante activități de introducere a unor noi elemente de vocabular.

Iar ca să sporim buna dispoziție, la final, fiecare a trebuit să creeze, ilustreze și mimeze propoziția preferată :).

IMG_20180507_174633

My chores action hero

Treburile casei nu-s cel mai plăcut subiect pentru nimeni. Așa că, pentru a-i atrage pe copii în acest subiect, m-am gândit la următorul exercițiu. Mai întâi am prezentat lista activităților însoțite de imagini sugestive. Apoi i-am rugat să le sorteze după criteriul like/dislike. Odată sortate, le-am spus că azi e ziua lor norocoasă, pot avea parte de un super erou, care va prelua maxim 6 din activitățile neplăcute și le va face în locul lor pentru totdeauna. Fiecare și-a desenat și numit super eroul, a scris activitățile și apoi a prezentat lucrarea în fața grupului. Priviti ce a ieșit:

Aș lua și eu măcar pe unul dintre eroii aștia acasa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.