Signs of spring

Pentru că în sfârșit a venit primăvara, m-am gândit că e un moment bun să îi învăț pe cei mai mici dintre participanții la Fun English Hours câte ceva despre primele semne de primăvară. Mi-am propus să introduc cuvintele: spring, ladybug, butterfly, bee, flower, bird, bunny, să recapitulez vocabularul de iarnă și culorile. Mi-am dorit o activitate care să îi captiveze, care să includă mișcare, explorare senzorială, motricitate fină, totul înfășurat într-o poveste.

Căutând prin noianul de câtecele de primăvară de pe youtube, am gasit unul care mi-a dat inspirația pentru a pune cap la cap toată activitatea. Ascultați aici.

Cu piticii am început împreună cu mascota noastră Chiț, care i-a intrebat dacă ei știu în ce anotimp ne aflăm și cum își dau seama că e primăvară și nu… iarnă, de exemplu.  Am luat mai multe poze cu natura și orașul iarna și primăvara, pe care împreună le-am analizat și separat prinzându-le cu magneți de tablă. Nici nu mi-am imaginat câtă bucurie și căt entuziasm pot aduce câțiva magneți colorați și onoarea de a fi cel care alege și plasează magnetul :). Asta a fost prilejul perfect pentru recapitulare.

A urmat cântecelul, însoțit de dans în pași de ”bird, bee, ladybug, butterfly…”.

După dans, eram suficient de obosiți ca să ne dorim o activitate la măsuță. Dintr-o găleată mai mare, fiecare a folosit lopățica pentru a-și pune pământ în ghiveciul pe care l-am numit – ”My Spring Pot”. Apoi, i-am rugat să ghicească ”which sign of spring is here?”, pentru că ascunsesem florile, gărgărițele, fluturașii, păsărelele și albinuțele decupate de mine în niște ouă kinder din cele mari. Le-a plăcut mult să se întreacă în păreri și au avut ocazia să repete de mai multe ori ”it is a bee, or a bird or a flower…”. Pe măsură ce am desfăcut fiecare ou, nu ne-a rămas decât să dăm culoare fiecărui semn de primăvară și să ne bucurăm de frumoasele ghivece când am terminat.

IMG_20180329_180424

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.