Ne jucăm și repetăm

De multe ori, activitățile de fixare a vocabularului într-o limba străină sunt considerate monotone și plictisitoare de copii. Astăzi vă prezint 3 activități jucăușe, care stârnesc întotdeauna bucurie și implicare în rândul participanților la Fun English Hours și care s-au dovedit foarte eficiente în acest scop.

Jocuri cu pioni

Materiale necesare: coală mare de carton, poze ilustrative pentru elementele de vocabular vizate, pioni și zar. Va fi necesar să construiți câte un joc pentru fiecare echipă de 4 – 5 cursanți.

Se joacă la fel ca ”Nu te supăra frate!”, dar are o regulă în plus, cine spune corect elementul de vocabular pe care a ajuns, sare 2 spații în față. Copiilor le plac jocurile cu pioni și le mai place și să câștige :). Avantajul pe care îl dă cunoașterea vocabularului devine un foarte bun motivator pentru a-l reține. După câteva runde o să descoperiți cu plăcere că aproape toată lumea și-a însușit cuvintele/expresiile vizate.

Bingo

Se poate juca bingo pe teme foarte variate. Pentru crearea fișelor, eu folosesc acest generator, deoarece permite încărcarea propriilor poze, dar sunt o mulțime, le găsiți cu ușurință cu o simplă căutare pe google.

Copiilor le place mult jocul acesta și este mereu o mare bătălie pentru a juca rolul celui care trage și strigă bilețelele. Oferind pe rând această onoare, cei mici au șansa de a repeta de câteva ori vocabularul și profesorul poate vedea cu ușurință cine și unde mai are de lucrat.

DSC_0036

Mimă

Mima e un joc iubit de copiii de toate vârstele, de aceea îmi place să folosesc imaginile din cardurile de bingo, pentru a-i provoca la mimă pe orice temă abordăm. Jucăm în echipe de 4-5 jucători, mimăm simultan și ținem scorul (punctează numai prima echipă care ghicește și pronunță corect în limba engleză). E o activitate ce include un pic de mișcare, râsete și voie bună alături de repetarea elementelor de vocabular. De aceea, la final, sunt întrebată adesea: ”Cum, deja s-a terminat ora?”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.