Și copiii își fac griji

Vă vine să credeți sau nu, dar și copiii își fac griji, multe și din cele mai variate. Grijile astea sunt ca un roi de țânțari supărători, care zumzăie neîncetat la urechile lor: ”Dacă mami nu vine să mă ia de la școală”, ”dacă întârzii la școală”, ”dacă iau o notă mică”, ”dacă mă ceartă/pedespsește mama”, ”dacă visez urât și noaptea asta”, ”dacă mă fură cineva noaptea din pat” și muulte altele.

Adesea, din cauza presiunilor externe, grijile sunt negate, trecute sub tăcere, ascunse. Cu timpul, copiii învață să trăiască împreună cu ele,  dar le afectează buna dispoziție, capacitatea de concentrare și pofta de a se implica în activități.

Ieri la atelierul de emoții am povestit despre griji. Le-am scos afară și am făcut puțină liniște folosind copacul grijilor.

Apoi, am vorbit despre curaj și am decis să pornim într-o aventură magică, în căutarea curajului. Primul pas: ne-am construit un tovarăș de drum, un erou de poveste care să ne fie alături și să ne ajute în cautarea noastră. Ia priviți ce personaje minunate am creat 🙂 :

Data viitoare, pregătirile fiind gata, vom pătrunde în minunata lume a poveștilor. Abia aștept să văd pe ce cărări ne vor purta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.