Final de modul ”Healthy food”

La finalul modulului  ”Healthy food” ne-am jucat cu ingrediente, rețete și cele cinci grupe de mâncare. Astfel am exersat și fixat vocabularul într-un context plin de energie și entuziasm.

Iată activitățile:

  1. Ghicește rețeta

Am printat imagini cu un meniu de prânz și ingredientele mâncărurilor. Copiii au trebuit să ghicească ingredientele și să reconstruiască rețeta.

  1. Aranjează magazinul

Orice magazin care se respectă trebuie să aibă produsele frumos aranjate pentru cumpărători. Am pus pe masă o grămadă de produse, și etichete cu categoriile de mâncare. Fiecare copil primea pe rând eticheta cu prețul unui produs, pe care trebuia să îl găsească și să îl așeze în raft la categoria potrivită.

  1. Joc de rol – ”La cumpărături”

Dacă avem magazin, nu ne rămâne decât să ne facem o listă de cumpărături, să ne luăm portofelul (plin cu bani de jucărie) și să pornim la drum. Fiecare copil și-a asumat pe rând rolul de cumpărător și vânzător, exersând astfel conversații simple într-un context cât se poate de familiar. De la această activitate lipsesc pozele din motive evidente :), copii plini de energie angajați într-o activitate dinamică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.