Vânătoare de comori cu aromă de Crăciun

Până ieri, caritate pentru mine însemna să donez bani sau lucruri unor oameni nevoiași. Ieri am descoperit cum e să dăruiești și să primești bucurie. Să vă povestesc cum s-a întâmplat.

În urmă cu vreo lună, pe unul din grupurile de mămici din care fac parte, se lansa inițiativa ”Zâmbet de Crăciun”, adică un șir de intalniri care sprijină proiectul Asociatiei ADDIP – O tabara de iarna pentru copiii din centrele de copii. Mi-a plăcut mult ideea pentru că esența acestui proiect, așa cum o văd eu, este să ofere un cadou cu suflet, în locul lucrurilor care rămân reci, unor copii care trăiesc o viață lipsită de iubire și căldură.

M-am tot gândit cum aș putea să mă implic, cum să contribui și eu pentru ca acțiunea să aibă success. Așa a apărut ideea organizării unei Vânători de comori cu aromă de Crăciun. Adică o oră de joc ghidat, ale cărui ingrediente de baza sunt emoția căutarii, experiența de echipă, bucuria descoperirii și simbolul unei amintiri frumoase.

Totul s-a desfășurat pe firul unei povești: Sacul magic al lui Moș Crăciun a dispărut. Sacul e foarte important pentru că numai în el pot încăpea cadourile pentru toți copiii, din toată lumea. Fără el, Moșul nu va putea aduce cadouri copiilor în seara de Ajun. Ar fi un Crăciun foaaarte trist!

De aceea, Moșul are nevoie de o echipă de copii isteți și descurcăreți care să urmărească indiciile lăsate de hoțul sacului și să rezolve toate provocările necesare pentru recuperarea sacului.

Pentru inspirație iată și pașii pe care i-am urmat:

Elful lui Moș Crăciun le-a spus copiilor povestea, și le-a arătat scrisoarea primita de la hoț de către Moș Crăciun. După ce toată lumea s-a declarat pregătită să pornească în aventură, am trecut la prima probă.

1

Părți din omul de zăpadă erau ascunse prin locul de joacă iar copii le-au găsit și l-au ansamblat. Pe spatele fiecărui cerc am lipit câte un cuvânt din următorul indiciu.

Găsiți jocul de MIMĂ.

2

Cartonașele erau următoarele:

3

Deci următoarea probă era să pună clopoțelul pe nasul lui Rudolf, legați la ochi și ghidați ce ceilalți participanți. Aici am lucrat pe bază de voluntari, să nu forțăm pe nimeni într-o situație inconfotabilă. Mai mult de jumătate din copii au fost dornici să încerce experiența :).

La gâtul lui Rudolf au găsit următorul indiciu.

4

Și evident au pornit în căutarea săniuței. Sub podul de scândurele au găsit și indiciul următor:

5

Șotronul a fost o provocare destul de complicată pentru că pregătisem pe post de pietre niște cuburi care săreau cât colo și picii nu reușeau să nimerească pătrățelul corect nicicum. Noroc cu părinții din audiență care ne-au sărit în ajutor și astfel am reușit să trecem cu bine și de proba asta :).

Indiciul din spatele cifrei 9 arăta așa:

6

Dacă aș face jocul a doua oară, aș pune mai multe globuri și aș alinia participanții ca la biatlon. Noi am avut un singur glob și un trenuleț de 13 țintași, care mai de care mai hotărât să își arate talentul. Ne-am amuzat copios și așa, doar că-i vedeam cum ard de nerăbdare să le vină rândul și cum ar fi vrut să poată încerca de mai multe ori atunci când ratau.

Indiciul din glob spunea așa:

7

Deci echipa de pitici voinici s-a îndreptat în viteză și cu chiuituri către brăduțul în care atârnasem mai multe cutiuțe de hârtie colorată. Fiecare cutie avea câte un zâmbilici simpatic.Una însă, conținea indiciul următor:

8

Pe o față a corabiei din locul de joacă erau o mulțime de steluțe colorate. Pe spatele ”steluței norocoase” era cheia lacătului care încuia cufărul în care se afla sacul magic.

Bineînțeles că la final, toți micii aventurieri au fost răsplătiți cu câte o medalie pe care era gravat: ”Ajutorul lui Moș Crăciun!”

Așa s-a scris povestea aventurii noastre. M-am bucurat din suflet în această oră de râsetele, entuziasmul, energia și voia bună pe care copiii o emanau prin toți porii. Vedeam în privirile lor pe rând curiozitate, determinare, nerăbdare, mândrie și mă gândeam că datorită donațiilor părinților lor, o altă echipă de copii, cu care soarta nu a fost deloc prietenoasă, vor trăi pentru câteva zile aceleași emoții.

De aceea vreau să multumesc tuturor celor care s-au implicat în acesta Aventură:

  • Dianei Balint si Laurei Morariu pentru că au îmbrățișat ideea și m-au susținut pentru a o aduce la viață.
  • Locului de joacă Fantasia Land pentru că au fost gazde primitoare si au donat cu generozitate spațiul, astfel încât donațiile să poată merge integral către copii.
  • Soțului meu, co-autor al provocărilor și meșter neîntrecut în realizarea recuzitei.
  • Și bineînțeles participanților, cu ajutorul cărora am strâns 505 lei care vor merge direct către proiectul asociației ADDIP.

La final, vreau să vă lansez și o invitație, la următorul eveniment dedicat aceleiași cauze, târgul Zâmbet de Crăciun, care va avea loc in data de 18 Decembrie la centrul de evenimente Lux Divina.

Targul “Zambet de Craciun” vă așteaptă și vă oferă:
– produse culinare homemade
– cadouri de Crăciun, decorațiuni, accesorii
– din lumea copiilor – vată pe băt
– limonadă pentru toate gusturile
– cabină foto – o amintire cu zambete de Crăciun
– ateliere creative pentru 3-10 ani
– tombolă – premii colorate și plimbarețe
– teatru – Poveste de iarna – Teatrul Strada Brasov
– spectacol pentru mici și mari.

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului.

Pe curând!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.