În așteptarea Crăciunului

Cei care mă cunosc știu că luna decembrie e specială pentru mine. Ador energia frumoasă, bucuria și entuziasmul pe care le simt cum dospesc și cresc precum cozonacii în pregătirea sărbătorilor de iarnă.

Anul trecut am ratat, din nu știu ce motiv, momentul calendarului de advent. Mi-a părut rău că nu am făcut unul cu Ilinca, pentru că este  un mod atât de fain de a doza emoția așteptării Crăciunului, de a planifica activitățile multe și frumoase pe care le facem în această perioadă, de a pune câte un strop (sau fulg dacă ne ajută vremea 🙂 ) de bucurie în fiecare zi.

Nu-i nimic, anul ăsta am recuperat din plin și avem nu unul, ci trei calendare. Pe primul l-a primit de la bunici, e clasic, cu câte o bucățică de ciocolată în forme de decorațiuni, pentru fiecare din cele 24 de zile.

dsc_0941

Al doilea, l-am găsit la Bookfest și l-a ales Ilinca drept cadou pentru Andrei. Mărturisesc că nu mi-a trecut niciodată prin minte ideea unui calendar din cărticele, dar îmi place tare mult. Arată așa:

E foarte frumos ilustrat, cărticelele mici sunt din carton de calitate (un mare avantaj când încap pe mâna unui pitic de 1 și 4 luni cum e Andrei) iar povestioarele sunt scurte și simpatice. Ilinca îi citește lui Andrei în fiecare zi povestioara potrivită în timp ce el se joacă scoțând și punând, cu greu, la loc celelalte cărticele, aplaudând entuziast fiecare reușită. Uite așa exersează Ilinca cititul și Andrei coordonarea fină a mișcărilor, în spiritul sărbătorilor de iarnă :).

Pe al treilea l-am confecționat împreună, în timpul lecției de engleză. Fac împreună cu ea tot ce pregătesc pentru modulele de la Fun English Hours, iar pentru modulul legat de Crăciun, m-am gândit să combin vocabularul specific sărbătorilor cu învățarea numerelor, dincolo de 1-10, pe care mai toți copiii le știu din grădiniță. Așa că, după ce ne-am consumat energia în calitate de pioni țopăitori pe oameni de turtă dulce într-un board-game refăcut în mărime naturală, am fost pregătite să ne să ne concentrăm la crearea calendarului de advent.

Am folosit un contur de brad, printat în format A3. Mai întâi l-a colorat și decupat, apoi a desenat 24 de ornamente în mijlocul cărora a scris cifrele 1-25, le-a decupat și colorat. I-am pregătit o steluță, reprezentând ziua de Crăciun, pe care a lipit-o în vârful bradului. A confecționat și un plic în care păstrează ornamentele, iar în fiecare zi, lipește câte unul, astfel încât, până la Crăciun, brăduțul ei să fie pregătit de sărbătoare.

dsc_0942

Îmi place să o văd în fiecare dimineață cum lipește cu grijă următorul ornament și mă întreabă, ”deci azi am lipit numărul 4, asta înseamnă că mai sunt….câte zile până la Crăciun?” Abia aștept să-i văd reacția mâine, când în locul clopoțelului pe care l-a pregătit pentru data de 5, va găsi un bilețel cu provocarea de a construi șosetuțe colorate, în care Moș Nicolae să poată pune cadourile :). Desigur, va primi înapoi clopoțelul, dar numai după ce va termina provocarea.

Mai am și alte surprize pregătite, și sper că se va bucura din plin de fiecare dintre ele:

  • vom face o coroniță de atârnat pe ușa de la intrare,
  • îl va ajuta pe Moș Crăciun să își recupereze sacul magic într-o Vânătoare de comori
  • vom savura împreună baletul Lacul Lebedelor
  • vom intra în atmosfera frumoasă și caldă a sărbătorilor cu spectacolul Poveste de Crăciun,
  • vom pregăti și vom dărui un cadou unui copil al străzii,
  • va face cozonaci cu tati și, bineînțeles,
  • vom împodobi bradul.

Tot mâine vom pregăti și scrisoarea pentru Moș Crăciun și o vom pune în ghetuțe, rugându-l pe Moș Nicolae să o ducă el la destinatar. Anul ăsta, am pregătit un format un pic mai elaborat de scrisoare, în care, pe lângă lista de dorințe, îi va spune Moșului, ce crede ea că a făcut cel mai bine în anul care a trecut. Sunt tare curioasă ce va avea de spus :).

Pe curând!

One thought on “În așteptarea Crăciunului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.