Prima poveste

dsc_1236

Am așteptat cu nerabdare ca poveștile să însemne și pentru Andrei mai mult decât plăcerea de a-mi asculta vocea în așteptarea lui Moș Ene.

Cu cărticelele ne-am tot jucat peste zi, preferatele lui fiind cele cu animale. Lectura lor însă, semăna izbitor cu o ogradă plină de lighioane gălăgioase: ”văcuța face muuu și uite oițele, care fac beee! Vezi, oița are grijă de mieluți..” zdrag pagina peste degete și Andrei arătând dictactorial cocoșul ”da, cocoșul face cucuriguuu, și e prieten cu găina cotcodac, care uite, se plimbă cu puiuții și ciugulesc..” zdrag altă pagină peste degete ”și cățelul…”. Interesul lui se termina odată cu imitarea animalului.

Până de curând, când a descoperit povestea Ciobănașului, din seria Poveștilor cu tâlc a editurii Unicart. Cartea asta a fost prima poveste ascultată cu drag, la nesfârșit și de Ilinca. Ilustrații sugestive, 3-4 rânduri pe pagină, ușor de însoțit cu gesturi și tonalități atractive, cred că acestea au fost ingredientele esențiale prin care Ciobănașul a urcat spectaculos în topul preferințelor copiilor mei în jurul vârstei de 1 an.

Mă unge la suflet Andrei cum își ia tacticos cartea și citește:

dsc_1232

Mâinile pâlnie la guriță și strigă după ajutor (pe limba lui, bineînțeles).

dsc_1233

Răde in hohote și arată cu degetul.

dsc_1234

Auuuu! Auuu! Ham, yam, yam!

dsc_1235

Mânuțele la ochi, se preface că plânge și dă din cap în semn că ”Nu”, adică morala spune că ”mincinosul nu este crezut nici când spune adevărul” :).

Acum 5 ani când am cumpărat noi cartea, Ciobănașul a fost singura dintr-o colecție 12, pe care am mai găsit-o în librărie. Acum, le-am regăsit pe site-ul editurii, într-o într-o altă variantă pe care am comandat-o și abia aștep să le primim. Sper doar să fie la fel de atractive și rezistente ca prima, pentru că tare îmi e drag să-mi văd piticul cum descoperă lumea fascinantă a poveștilor și îmi doresc să îi ofer cât mai multe oportunități în acest sens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.