Jocuri liniștite la ”Favorite”

Ilinca e copilul atomic, debordează de energie și are non-stop mâncărici în tălpi și-n degețele. Joaca la ea înseamnă mișcare, alergare, dans, sărituri, ridicări, învârteli, țopăieli… cam tot ce se poate imagina dătător de dureri musculare trece la secțiunea ”Favorite”. Asta e o secțiune specială, care vine cu râsete și conectare din aia faină, care aduce bucurie în sufletul copilului și-o face să strălucească.

Cu greu ajunge la ”Favorite” pentru Ilinca o activitate cuminte, liniștită, care nu pune în pericol somnul vecinilor sau ordinea din casă. Până acum avem aici Scrabble, Nu te supăra frate, Fibber și Război (jocul de cărti).

De curând, însă, am descoperit doua noi jocuri, excelente pentru dezvoltarea coordonării fine a mișcărilor, care, în ciuda probabilităților reușesc să îi mențină atenția, interesul, zâmbetul și entuziasmul pentru perioade de peste jumătate de oră. Vi le recomand cu drag.

Primul este clasicul Maroco.

Nu ne-am fii gândit niciodată la el, dar l-a văzut într-o scenă dintr-un film și s-a arătat maxim de interesată. Ia priviți concentrare :):

 

Al doilea este Jenga. Pe ăsta l-a văzut într-o plimbare la supermarket și l-a pus singură în coș. E foarte competitivă și atentă o vreme, după care, se amuză teribil cu distrugerea turnului în căzături spectaculoase.

Disracție plăcută!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.